LongoVital i bøtter med 48% genbrugsplast
Artikler, Om LongoVital
Med tanke på miljøet og den natur, hvor det hele startede, skifter vi emballage.
Ting opstår sommetider ved et tilfælde, og det er netop også tilfældet med historien om LongoVital!
botaniske illustrationer © Janne Malmros
I 1974 var en mand på restaurant og fik en krydret ret, som han oplevede, var gavnlig for ham. Denne mand var LongoVitals grundlægger, Flemming Nørgaard.
Efter den positive oplevelse satte han sig for at forske i ingredienserne i retten, og han fandt dermed ud af, at flere af urterne og krydderierne i mange år havde været anvendt traditionelt i flere kulturer.
Det blev startskuddet til det, vi i dag kender som LongoVital Classic, for Flemming Nørgaard kombinerede dem med vigtige vitaminer og mineraler, og resten er som bekendt historie.
LongoVital Classic har været et af danskernes fortrukne kosttilskud i snart 50 år, og det er med god grund.
Kosttilskuddet består nemlig af en lang række vitale vitaminer og mineraler, som bidrager til kroppens normale funktioner.
Det unikke ved lige netop LongoVital Classic er, at kosttilskuddet er tilsat lige præcis de seks urter, som Flemming Nørgaard havde fået i den pågældende ret på restauranten den dag i 1974.
LongoVital Classic består af vitaminerne A, C, E, Niacin, Pantothensyre, B6, Riboflavin (B2), Thiamin (B1), D og K vitamin.
Vitaminerne A, B6, C og D bidrager til immunsystemets normale funktion, mens riboflavin, vitamin B6, niacin og pantothensyre bidrager til at mindske træthed og udmattelse.
Disse vigtige vitaminer er kombineret med den unikke, originale LongoVital-blanding, som består af urterne rosmarinblad, paprika, græskarkerner, pebermynteblad, røllikeblomst og hvidtjørnblad og -blomst.
Det er dermed disse seks urter, der er grundstene i LongoVital.
Rosmarinblad, hvis latinske navn er Rosmarinus officinalis L., indeholder æterisk olie, labiatgarvestoffer samt flavonoider.
Drogen består af de tørrede pulveriserede blade fra den sydeuropæiske krydderurt Rosmarin, der tilhører læbeblomstfamilien (Lamiaceae).
De friske eller tørrede, hele eller knuste blade anvendes ofte som krydderi, og ved f.eks. at tilsætte det i fede retter forhindres fedtet i at harske.
Paprika, hvis latinske navn er Capsicum annuum L., indeholder fed olie, carotener, Vitamin C samt flavonoider.
Drogen består af den modne, tørrede pulveriserede peberfrugt af arten Capsicum annuum L., der tilhører natskyggefamilien (Solanaceae).
Planten stammer oprindeligt fra Sydamerika, hvor Columbus bragte den til Europa i 1500-tallet. I dag dyrkes den i hele Sydeuropa. Paprika er overalt i verden et hyppigt anvendt krydderi.
Græskarkerner, hvis latinske navn er Cucurbita pepo L., indeholder fed olie, proteiner, steroler, Vitamin E samt selen.
Drogen består af pulveriserede kerner fra græskar af græskarfamilien Curcubitacieae. Græskar kommer oprindeligt fra Sydamerika, men dyrkes i dag også i Sydeuropa.
Græskarkerner anvendes ofte som snacks, og den mørke, rødbrune olie bruges som spiseolie.
Pebermynteblad, hvis latinske navn er Mentha x piperita L., indeholder æterisk olie, der bl.a. indeholder mentol samt labiatgarvestoffer og flavonoider.
Drogen består af de tørrede pulveriserede blade fra pebermynten Mentha x piperita, som er en krydsning mellem to pebermyntearter. Pebermynte tilhører læbeblomstfamilien (Lamiaceae).
De friske eller tørrede blade anvendes som levnedsmiddelingrediens og som krydderi, og den æteriske olie anvendes som smagskorrigens i bl.a. bolscher, tyggegummi og tandpasta.
Røllikeblomst, hvis latinske navn er Achillea millefolium L., indeholder æterisk olie og flavonoider.
Drogen består af de tørrede pulveriserede skærme med kurvblomster fra røllike, der tilhører kurvblomstfamilien (Compositae, Asteraceae).
Røllike er en almindelig ukrudtsplante på den nordlige halvkugle, og frisk røllike anvendes bl.a. som krydderurt til salater og i madlavning herunder særligt fede retter.
Ifølge Fødevarestyrelsen bør almindelig røllike kun spises i små mængder, mens det frarådes, at gravide og ammende spiser planten.
Hvidtjørneblad og -blomst, hvis latinske navn er Crataegus monogyna, indeholder en række særlige flavonoider.
Drogen består af de tørrede pulveriserede blade og blomster fra hvidtjørn, som tilhører rosenfamilien (Rosacea).
Hvidtjørn er en busk eller et lille træ, som vokser i det nordlige Europa. Under 1. verdenskrig blev de friske blade anvendt som te- og tobakserstatning.
Artikler, Om LongoVital
Med tanke på miljøet og den natur, hvor det hele startede, skifter vi emballage.
Artikler, Om LongoVital
Ny tabletform med inspiration fra naturen.
Artikler, Om LongoVital
Naturen har altid været en stor kilde til viden og inspiration for os mennesker, og det var også naturen, der i 1974 inspirerede Flemming Nørgaard til at udvikle det, vi i dag kender som LongoVital Classic.